Connect with us

Hi, what are you looking for?

Goede doelen

1 miljoen euro van Nationale Postcode Loterij voor nieuwbouw Ronald McDonald Huis Utrecht

Het Ronald McDonald Kinderfonds is vanmorgen tijdens het tv-programma Koffietijd verrast met een cheque met een eenmalige bijdrage van 1 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Het bedrag zal worden ingezet voor de nieuwbouw van Ronald McDonald Huis Utrecht en voor de renovatie van Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam.

Zieke kinderen en hun familie bij elkaar brengen

Het Ronald McDonald Kinderfonds brengt al meer dan 35 jaar zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar. In de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen vinden deze families een fijne, huiselijke plek dicht bij elkaar. Het Kinderfonds ontvangt geen subsidie, en is volledig afhankelijk van vrijwilligers, donateurs en sponsors. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen Huis Utrecht en Huis Emma Amsterdam toekomstbestendig gemaakt worden.

Nieuwbouw Utrecht en renovatie Amsterdam

Met de nieuwbouw van Huis Utrecht en renovatie van Huis Emma Amsterdam volgt het Kinderfonds het zorglandschap, dat continu in beweging is. Zo komt er in Utrecht een nieuw Ronald McDonald Huis met 50 kamers; nu zijn er in Huis Utrecht 37 kamers. Het eerste Ronald McDonald Huis in Nederland, Huis Emma Amsterdam, is aan een grondige renovatie toe. Dit Huis wordt ook geheel verduurzaamd.

Prachtige bijdrage

Renate Westerlaken-Loos, directeur Kinderfonds: “Wij zijn enorm blij met deze prachtige bijdrage van de Postcode Loterij. Dit betekent een waardevolle investering in de nieuwbouw van Huis Utrecht en de renovatie van Huis Emma Amsterdam. Zo zorgen we ervoor dat ook in de nabije toekomst ouders, broertjes en zusjes van de kinderen, opgenomen in de nabijgelegen ziekenhuizen, een plek dicht bij elkaar vinden.”

Blij verraste directeur

Jan Versteegh, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, mocht de cheque met de eenmalige bijdrage vanmorgen overhandigen aan een blij verraste directeur. Jan Versteegh: “Fantastisch dat de Nationale Postcode Loterij zo het verschil kan maken voor families met een ziek kind.”

Families blijven bij elkaar

Jonne Arnoldussen, managing director Nationale Postcode Loterij: “Dankzij de deelnemers kunnen we deze mooie bijdrage aan het Ronald McDonald Kinderfonds doen. De Postcode Loterij financiert goede doelen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. Wanneer families getroffen worden door ziekte of zorg, is het belangrijk dat ze bij elkaar kunnen blijven en elkaar kunnen steunen. Wij zijn blij dat we hieraan mogen bijdragen met de eenmalige bijdrage van 1 miljoen euro.”

Foto: Wendy van Bree Fotografie

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...