Connect with us

Hi, what are you looking for?

Huis & tuin

Sfeer in de kinderkamer met houten jaloezieën

Elke ouder wil het beste voor zijn kinderen. De kinderkamer is de kamer in het huis waar je helemaal los kunt gaan. Diverse kleuren, een mooi thema, alles kan tegenwoordig. Als ouder wil je een kamer creëren waar je kind tot rust kan komen in de avond, en die tegelijkertijd kan inspireren gedurende de dag.

Raamdecoratie voor de ideale kinderkamer

Heerlijk spelen en zalig dromen. Deze combinatie is wat een ruimte direct de ideale kinderkamer maakt. Wat houdt dit praktisch in, wanneer je je bedenkt wat voor raamdecoratie hierbij past?

Automatisch werkende raamdecoratie

Als wij je nou eens vertellen dat je geen wekker meer hoeft te zetten, maar dat de raamdecoratie in uw kinderkamer automatisch open- en dichtgaat in de ochtend en in de avond. Dat klinkt toch praktisch en handig? Zo zijn er houten jaloezieën en vouwgordijnen die volledig op maat worden gemaakt, en ook nog eens geleverd worden met een motor. Je kan ze met een afstandsbediening of via een smarthome-app zo programmeren dat zowel jij als de kinderen niet meer hoeven te kijken naar de raamdecoratie.

Laten we eens verder duiken in de wereld van de houten jaloezie.

Zowel licht als privacy

Je wilt natuurlijk dat je kind in zijn of haar slaapkamer genoeg licht binnen krijgt, maar ook een vorm van privacy heeft. De houten jaloezie is ideaal voor het filteren van daglicht en het bieden van privacy. Je krijgt hiermee ook een prachtig schouwspel door het lijnenspel van de lamellen die op de vloer of muur te zien zijn.

Een witte muur, die door schaduw meer beige-grijs is, en waarop een zevental schuine witte lijnen lopen. Die lijnen lopen parallel aan elkaar en zijn duidelijk het effect van zonlicht dat tussen de lamellen door schijnt.

Combineer een houten jaloezie met een prachtig gordijn en je hebt in de avond volledige verduistering én warmte. Een vouwgordijn is warm, en creëert direct een stijlvolle look voor elk raam. Er zijn veel verschillende voering-opties, zoals een volledig verduisterende voering, een thermische voering en een tussenvoering. Elke optie kan ideaal zijn voor de kinderkamer.

Bestel dit inclusief een motor en je profiteert van alle hierboven benoemde voordelen.

Veiligheid voor alles

Veiligheid voor een kamer met kinderen is een must. Dus check of de houten jaloezieën of vouwgordijnen worden geleverd met een koordhouder (cord cleat), zodat een kind niet verstrikt kan raken in de koorden. Hiermee kan je de losse koorden zo strak tegen de muur plaatsen, dat geen enkel kind hierin verstrikt kan raken.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...