Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vrije tijd & sport

32.000 collectanten de straat op voor meer speelmogelijkheden

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 maart 2022 vindt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte plaats. Scoutinggroepen, speeltuinen, verenigingen en sportclubs zetten weer hun beste beentje voor om zoveel mogelijk geld op te halen. De gedachten van Jantje Beton gaan deze week speciaal uit naar alle kinderen die momenteel op de vlucht zijn.

Minder buitenspelen tijdens coronacrisis

Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor kinderen. Spelen is superbelangrijk, maar niet vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts 1 keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Bovendien:

Verenigingen en clubs collecteren

Tienduizenden vrijwilligers gaan in de collecteweek langs de deur met een collectebus. Waarbij zowel cash als met de iDEAL QR-code een donatie kan worden gedaan. Eenmalig en zonder verdere verplichtingen. Daarnaast zetten steeds meer clubs de online collecte in.

Met behulp van een persoonlijke online collectebus versturen ze donatieverzoekjes via Whatsapp en LinkedIn naar hun familie en vrienden. Online collecteren is contactloos, eenmalig en veilig. Verenigingen en clubs zijn financieel getroffen door de coronacrisis dus kunnen uw hulp goed gebruiken.

50% naar clubs, 50% naar Jantje Beton

Het bijzondere aan de Jantje Beton Collecte is dat de collecterende clubs 50% van de opbrengst zelf mogen besteden aan speelmogelijkheden. Dus nieuwe ballen voor de voetbalclub en een zomerkamp voor een Scoutinggroep. De andere 50% gaat naar de projecten van Jantje Beton.

Daarbij heeft Jantje Beton aandacht voor kinderen die vanwege corona weinig hebben buiten gespeeld. En alle andere kinderen in kwetsbare speelposities, zoals vluchtelingenkinderen.

Startschot van de collecteweek in Houten

Vanavond, 7 maart om half 5, geven de directeur van Jantje Beton Dave Ensberg-Kleijkers en de directeur van Scouting Nederland Fedde Boersma het startschot van de collecteweek. Dit gebeurt in Houten, waar ze samen met scouts van Scouting Schonauwen op pad gaan.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...