Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nieuws

Aandacht voor het jonge kind in Week van de Hoogbegaafdheid

Het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid is het doel van de ‘Week van de Hoogbegaafdheid’, dat dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt. Hoogbegaafdheid komt overal voor. Ongeveer 2% van de bevolking is hoogbegaafd; dat is 1 op de 50 mensen. Dit jaar besteedt de Week van de Hoogbegaafdheid extra aandacht aan het jonge kind.

Talenten tot ontwikkeling laten komen

Mensen die de kenmerken van hoogbegaafd vertonen, kunnen veel betekenen voor hun omgeving of de maatschappij, wanneer zij hun kennis en kunde optimaal kunnen ontwikkelen en inzetten. Daarom is het belangrijk om te weten wat hoogbegaafdheid is en wat ervoor nodig is om talenten tot ontwikkeling te laten komen, want dat gaat niet vanzelf.

ukIQ

ukIQ heeft als doel een landelijk netwerk te creëren voor vroege herkenning van snel ontwikkelende baby`s, peuters en kleuters. ukIQ leidt begeleiders op tot specialisten om op integrale kindcentra, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen snelle baby’s, peuters en kleuters te herkennen en passende begeleiding te bieden. Want vroeg signaleren en passend begeleiden verlagen de kans op problemen op latere leeftijd.

Zoveel mogelijk activiteiten met thema hoogbegaafdheid

De organisatie van de Week van de Hoogbegaafdheid zet zich in om op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland en Vlaanderen in deze week een activiteiten plaats te laten vinden met hoogbegaafdheid als centraal thema. Dit kunnen activiteiten over hoogbegaafdheid zijn, maar ook activiteiten voor hoogbegaafden.

Activiteiten in Nederland en België

Alle activiteiten zijn te vinden op de kaart van Nederland en België, op www.weekvandehoogbegaafdheid.nl en www.weekvandehoogbegaafdheid.be . Geïnteresseerden kunnen hun eigen selectie maken. Er zijn activiteiten voor kinderen, ouders, volwassenen, senioren, professionals en andere belangstellenden.

Samenwerkingsverband

De Week van de Hoogbegaafdheid wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van Rianne van de Ven Coaching & Training B.V., iQBegrijp, Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) en de Vereniging Mensa Nederland. De Week van de Hoogbegaafdheid wordt gefinancierd door sponsoring.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...