Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ontwikkeling

Auris Spraakpoli helpt als kinderen vastlopen bij logopedist

Sinds 2020 kunnen kinderen die vastlopen bij de logopedist naar de Auris Spraakpoli in Rotterdam, Bergen op Zoom en Goes. De Spraakpoli van Koninklijke Auris Groep startte twee jaar geleden en is vanwege de positieve resultaten uitgebreid. Er kunnen inmiddels meerdere dagen per week kinderen terecht.

Vastlopen bij forse uitspraakproblemen

De Spraakpoli is onderdeel van het Audiologisch Centrum van Auris. Als kinderen met forse uitspraakproblemen vastlopen bij de behandeling van de logopedist en in het oefenen thuis, kan de logopedist contact zoeken met de Spraakpoli.

De meeste kinderen komen via de logopedist binnen, maar ook het Audiologisch Centrum, cluster 2 scholen en de ambulante dienstverlening weten de Spraakpoli te vinden. In de eerste fase van de Spraakpoli zijn tientallen kinderen behandeld.

Ouders/verzorgers actief betrokken

Als het kind is aangemeld, doen de behandelaren van de Spraakpoli verdiepend spraakonderzoek. Daarna volgt het kind een kortdurend, intensief behandeltraject van maximaal zes behandelingen. De behandelend logopedist ontvangt een behandelplan op maat van de Spraakpoli.

De ouder(s) en/of verzorger(s) zijn actief bij de behandelingen betrokken. Zij oefenen met hun kind en zijn op die manier actief bij de behandeling betrokken. Het kind krijgen een diploma als ze klaar zijn bij de Spraakpoli.

Rotterdam, Bergen op Zoom en Goes

Er is een Spraakpoli in het AC Rotterdam en AC Bergen op Zoom en Goes. Bij de Spraakpoli zijn medewerkers vanuit verschillende disciplines betrokken: een klinisch linguïst, een gedragsdeskundige en een audioloog.

Logopedisten zijn positief

Logopedisten zijn positief over de stappen die hun cliëntjes maken en geven aan dat het fijn is om samen te werken met de experts. Ouders zijn blij met de hulp die ze krijgen en de vooruitgang die ze zien bij hun kind, ook in het zelfvertrouwen.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...