Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Björn gaat voor nieuw Guiness World Record Blind running: in actie voor blinde kinderen

Geblinddoekt 24 uur rennen, en een nieuw record neerzetten. Dat is de uitdaging die ultraloper Björn van Loon op zaterdag 29 april aangaat op atletiekbaan Climax in Ede. Zijn blinde dochtertje Maja (6) is zijn grote inspiratiebron. Met zijn actie wil Björn geld inzamelen voor oogonderzoek bij baby’s en peuters met een oogziekte. Op zaterdag lopen (jeugd)leden van atletiekvereniging Climax rondes met Björn mee om hem te steunen.

Record verbreken naar 200 kilometer

Björn begint zijn recordpoging zaterdag 29 april om 09.00 uur. Vervolgens loopt hij volledig geblinddoekt rondes over de atletiekbaan tot zondag 30 april 09.00 uur. Björn loopt rondes van 50 minuten, met 10 minuten pauze. Er lopen continu 2 buddy’s mee om hem aanwijzingen te geven. Het huidige record staat op 80 kilometer geblinddoekt hardlopen. Björn wil dit record verbreken en op 200 kilometer zetten.

In actie voor blinde kinderen

Met zijn actie wil Björn geld inzamelen voor het Baby- en Peutercentrum van Bartiméus. Björn: “Mijn dochtertje Maja is blind vanaf haar geboorte door LCA, een onbehandelbare aandoening aan het netvlies. Maja’s oogaandoening is destijds gediagnosticeerd in het Baby- en Peutercentrum van Bartiméus.

Omdat ik zelf met Maja heb ervaren hoe belangrijk het is om zo vroeg mogelijk te weten wat er met de ogen van je kindje aan de hand is, en we nog steeds heel goed begeleid worden door Bartiméus, zet ik me in voor dit centrum. Maja inspireert me om nooit op te geven en grote doelen te stellen én te halen.”

Support (jeugd)leden atletiekvereniging Climax

Op zaterdag lopen (jeugd)leden van atletiekvereniging Climax rondes met Björn mee om hem te supporten. Ook gaan zij een poging wagen om stukjes geblinddoekt hard te lopen.

Einddoel: Marathon des Sables

Björns recordpoging is ook een voorbereiding op een veel groter doel: in 2024 wil hij de Marathon des Sables lopen. Deze zevendaagse ultraloop van 250 kilometer door de woestijn in Marokko wordt beschouwd als de zwaarste voettocht ter wereld. Uiteindelijk wil Björn hiermee €100.000,- ophalen voor het Bartiméus Baby- en Peutercentrum. En daarbij kan hij alle steun gebruiken.

Ultralopen

Björn is een geoefend ultraloper. Bij deze sport ren je afstanden van minimaal 50 kilometer over wisselend terrein. In 2021 rende hij in 7 dagen het Pieterpad. Van Pieterburen naar de top van de Sint Pietersberg, 70 kilometer hardlopen per dag. Met deze actie haalde hij €10.000,- op voor het Bartiméus Baby- en Peutercentrum.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...