Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cultuur

Feest in het Nationaal Onderwijsmuseum met Paul van Loon

Op zondag 28 mei is het feest in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Kinderboekenschrijver Paul van Loon viert zijn verjaardag én zijn 40-jarig schrijversjubileum. Dit doet hij in het Letterbos van het Nationaal Onderwijsmuseum waar ook een echte Griezelbus staat, gezamenlijk ontworpen naar aanleiding van zijn boeken.

Het feest kan beginnen..

Om 13:30 is de feestelijke ontvangst en snijdt Paul de griezeltaart aan en leest voor. Daarna is er een signeersessie en is er ín het museum een speciale griezelbus-theatervoorstelling. Alle details vind je op Onderwijsmuseum.nl. Voordat het feest begint kun je al een kijkje komen nemen in het Letterbos, de speurtocht doen en proberen te ontsnappen uit de Griezelbus-escape room.

Heb je de code al eens gekraakt? Vanaf nu kun je de gloednieuwe versie van de escaperoom doen. Deze nieuwe versie biedt weer een hele andere uitdaging, maar is natuurlijk net zo spannend als voorheen!

Boom roos vis

De huidige tentoonstelling ‘boom roos vis’, in het Nationaal Onderwijsmuseum, gaat over leren lezen en leesplezier. Lezen is een heel bijzondere vaardigheid: als je het eenmaal kunt, kun je nooit meer níet-lezen. En dat is maar goed ook, want lezen verandert je leven. Paul van Loon heeft meegewerkt aan de tentoonstelling en heeft samen met het museum een echte Griezelbus ontworpen die in de tentoonstelling staat.

Het Letterbos

In het Letterbos worden kinderen uitgenodigd en uitgedaagd om met letters te spelen en duiken ze in een fantasiewereld. In het woud van levensgrote illustraties kan iedereen lezen, voorgelezen worden, boeken ontdekken, deelnemen aan een next level speurtocht en, als klap op de vuurpijl, proberen te ontsnappen uit de Griezelbus-escaperoom.

40-jarig jubileum

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 5 tot 99 jaar. Dat doet hij al 40 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en over de Griezelbus. Het allerbelangrijkst voor Paul is dat kinderen zijn boeken met plezier lezen. En dat doen ze. Het stimuleren van leesplezier was ook precies de reden om mee te werken aan de tentoonstelling ‘boom roos vis’, waar leesplezier centraal staat.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...