Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Feestelijke heropening Krajicek Playground Hondius in Den Haag

De allereerste Krajicek Playground heeft na 25 jaar een flinke opknapbeurt gekregen. Er is meer ruimte om te sporten, meer groen en meer ruimte om elkaar te ontmoeten. Het is een sportieve ontmoetingsplek geworden waar buurtbewoners, en in het bijzonder kinderen en jongeren, gemotiveerd worden om regelmatig te sporten en te bewegen.

Opening met demonstraties en clinics

Op woensdag 24 augustus is de Playground door Harm Benthem (waarnemend stadsdeeldirecteur), Gerlinde van Raalte (directeur Krajicek Foundation), Job Schenau (directeur WSDH) en Sjaak Polak (hoofdtrainer ADO Dames) samen met jongeren uit de buurt feestelijk geopend. Er waren demonstraties en clinics van ervaren sporters en diverse activiteiten waaraan de kinderen mee konden doen.

Playground van het Jaar

Ook werd de finale van de Let’s Play Cup gespeeld. Ter ere van het 25-jarige jubileum van de Krajicek Foundation reist Jamie Trenité het land door op zoek naar de Playground van het Jaar. Het werd een spannende finale waarbij de eindscore van 40 seconden van de Playground uit Coevorden verbeterd moest worden. Het Hondius-team heeft hard gestreden en kwam net te kort voor de hoofdprijs, maar werd wel derde van Nederland.

Den Haag sportief in beweging

De meeste Hagenaars, jong en oud, halen de dagelijkse beweegnorm niet. Daarom zetten de gemeente Den Haag en de Krajicek Foundation zich in om jong en oud in beweging te krijgen en daarmee een gezonde leefstijl te creëren. Voor Den Haag is dit soort Playgrounds erg belangrijk.

In totaal zijn er in Den Haag 34 openbare speelpleinen waar wekelijks 664 uur wordt gesport en jaarlijks 180.000 Hagenaars gebruik van maken. Hiervan is 54% jeugd tussen 4 en 12 jaar, en 38% jongeren tussen de 12-18 jaar.

The Outdoor Generation

Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij heeft de Krajicek Foundation de mogelijkheid gekregen om 10 bestaande Playgrounds te transformeren met hun extra project ‘The Outdoor Generation’. Daarmee zetten zij zich in om buiten spelen aantrekkelijker, uitdagender en interactiever te maken. Krajicek Playground Hondius is de eerste van de tien Playgrounds die volledig is getransformeerd.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...