Connect with us

Hi, what are you looking for?

Entertainment

Het paard van Sinterklaas heeft zijn eigen website

Wist je dat een schimmel niet wit geboren wordt? Hoe oud is het paard van Sinterklaas, wat mag hij allemaal eten en waarom is Ozosnel wit? Allemaal vragen waarvoor je op ozosnel.nl een antwoord vindt. Daarnaast vind je er knutselopdrachten, kleurplaten, een presentatie, en liedjes die allemaal met Ozosnel te maken hebben.

Ozosnel sinds 2019 paard van Sinterklaas

In 2019 maakte Nederland voor het eerst kennis met Ozosnel. Amerigo was met pensioen gegaan na vele jaren van hard werken en dus kwam een nieuw paard met Sinterklaas en de Pieten naar Nederland. Alleen al de introductie van het paard maakte veel los, omdat het paard. samen met de Sint en pieten per trein aan kwam in Nederland. Niet met de traditionele stoomboot, maar per spoor omdat het paard bang zou zijn van water.

Achteraf bleek het een smoesje omdat een van de pieten wilde voorkomen dat het bekend werd dat Ozosnel wit geverfd was. Of wat te denken van 2021, toen Ozosnel verdwenen was en alle kinderen in Nederland hooi, wortels en water klaar hadden gezet om hem te vinden.

Over Ozosnel, Amerigo én andere paarden

Er valt dus genoeg te vertellen over het paard van Sinterklaas en dat heeft er voor gezorgd dat het dier zijn eigen website heeft gekregen. Hier is uiteraard veel informatie over paard Ozosnel en zijn voorganger Amerigo te vinden. Daarnaast bevat de website ook informatie en interessante weetjes over paarden in het algemeen. Zo kom je te weten dat paarden al 70 miljoen jaar bestaan, en dat ze de grootste ogen hebben van alle zoogdieren.

Knutselen voor jong en oud

Naast al deze informatie zijn er veel mooie kleurplaten en knutselopdrachten te vinden. Of het nu gaat om een mooie tekening voor in een schoen, een eigen mijter voor de sinterklaasintocht of een wortel om het huis te versieren, op Ozosnel.nl vind je inspiratie voor een leuke en gezellige tijd richting pakjesavond.

En dat er veel inspiratie is bleek wel uit de 350 tekeningen en knutselwerkjes die Ozosnel in 2021 ontvangen heeft. Stuk voor stuk kunstwerken waar ontzettend veel aandacht aan was besteed door kinderen, complete klassen en zelfs dagbestedingen. We hopen dat de nieuwe tekeningen en knutselopdrachten weer veelvuldig gebruikt gaan worden.

Stel je vragen

Door de jaren heen zijn er al flink wat vragen gesteld over Ozosnel en Amerigo. Dit heeft er toe geleid dat de website steeds verder uitgebreid is en er zelfs een gratis lesprogramma ontwikkeld is voor scholen. Zo komen kinderen op een leuke manier alles te weten komen over het bekendste paard van Nederland. Mochten er nog vragen zijn, dan kan je deze altijd stellen via de website, WhatsApp, Instagram of Facebook.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...