Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Stapril voor Stichting Het Vergeten Kind

Komende vrijdag start de actie Stapril. Deze actie roept Nederland op om 10.000 stappen per dag te zetten gedurende de hele maand april. Ruim 2.600 particulieren en bedrijven hebben zich al ingeschreven om mee te doen. In totaal gaan deze deelnemers gezamenlijk 800 miljoen stappen zetten. Dit doen ze voor een gezonde levensstijl, iets dat door corona nog actueler is. Bekende Nederlanders als Inge de Bruijn, Edino van Dorsten en Erik Scherder zetten zich ook in voor Stapril.

Hulp is hard nodig

Ruim 100.000 kinderen in Nederland voelen zich vergeten. Deze kinderen groeien op zonder liefde en aandacht. Ze wonen in een onveilige of onleefbare thuissituatie. Waar ze worden verwaarloosd, mishandeld of ze zijn uit huis geplaatst. De trauma’s en diepe wonden tekenen deze kinderen voor het leven.

Margot Ende-van den Broek, directeur Het Vergeten Kind: “Het is bizar om te zien dat zoveel kinderen geen fijne, stabiele thuissituatie hebben, waardoor hun ontwikkeling in de knel komt. Deze kinderen kunnen overal wonen, want je ziet vaak niets aan hen. Juist in een land als het onze moet het toch mogelijk zijn om zaken op die manier te organiseren dat kinderen in een fijne situatie kunnen opgroeien?”

Stichting Het Vergeten Kind

De actie Stapril vraagt naast een gezonde leefstijl ook aandacht voor deze kinderen. Deelnemers laten zich bij deelname sponsoren en dit geld komt ten goede aan stichting Het Vergeten Kind. Deze organisatie biedt met Hotel Heppie in Mierlo een plek waar deze kinderen even hun zorgen en angsten kunnen loslaten. Zij kunnen hier naartoe voor een vakantie of een weekend weg en het draait dan om ontspanning, plezier en vooral lekker kind zijn.

Opbrengst ten goede aan Hotel Heppie

Dit gebeurt binnen een veilige en gestructureerde omgeving, onder begeleiding van zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwilligers. De opbrengst van Stapril komt ten goede aan de vakanties en weekenden in onder andere dit hotel.

Meewandelen

Verschillende bekende Nederlanders als Inge de Bruijn, Edino van Dorsten en Erik Scherder omarmen Stapril en roepen iedereen op om mee te doen. Erik Scherder, Professor in Clinical Neuropsychology: “Gezien de huidige periode, we komen net uit Covid-19. Als er ooit een moment was om uit die stoel te komen en het zitten te onderbreken en te gaan wandelen, dan is het wel nu!”. Voor de actie daadwerkelijk is gestart staat de teller al op 15.000 euro.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...