Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Verhalenbundel van professionals over onbegrepen lichamelijke klachten

In de nieuwste verhalenbundel van Zie Mij Nu vertellen professionals uit diverse branches over hun aanpak van onbegrepen lichamelijke klachten bij jonge mensen en de weg naar herstel.

Het ‘kwetsbare gesprek’

In de bundel komen een hypnotherapeut, huisarts, onderwijsspecialist, biografisch coach, sportpsycholoog, fysiotherapeut en docent aan het woord. Ze vertellen hoe zij omgaan met onbegrepen lichamelijke klachten bij kinderen en jongeren. Dat begint vaak bij de ander zien, echt luisteren en proberen het ‘kwetsbare gesprek’ te voeren.

Holistische werkwijze

Wat de professionals verder bindt is hun holistische werkwijze. De focus ligt op gezondheid in plaats van ziekte en bij klachten kijken ze naar dieper liggende oorzaken.

De verhalenbundel is bedoeld voor iedereen die op een andere manier wil kijken naar klachten van jonge mensen en de problemen, vragen en gevoelens waarmee zij worstelen. Denk aan mentoren, trainers, coaches, begeleiders, therapeuten, artsen en andere sleutelfiguren in het leven van jongeren die het verschil willen maken met hun oprechte aandacht, uitleg en tijd.

Gratis te bestellen

Op de website van Zie Mij Nu is het boekje gratis te bestellen, in fysieke vorm of als pdf. Ook zijn de verhalen daar afzonderlijk te lezen.

De Zie Mij Nu verhalenbundel van professionals is een initiatief van en Alles is Gezondheid, Proscoop, Stichting Emovere en Institute for Positive Health (ipH).

Wat professionals zeggen

“Hoopgevend hoe het (her)ontdekken van je eigen verhaal, gevoel en emotie bijdragen aan het letterlijk weer ‘lekker in je vel’ komen. Je lijf en emoties (opnieuw) leren kennen en begrijpen, blijken basisvaardigheden die mentale én fysieke gezondheid ongekend bevorderen’’.
Machteld Ploeg, bestuurder GGz Eindhoven en Nederlandse GGZ

‘’Wat mij aanspreekt is dat deze professionals ‘het anders kijken’ in de zorg hebben omarmd. De rol van onbewuste emoties en trauma komt zo in een heel ander daglicht te staan. Bij aanhoudende onbegrepen pijnklachten is deze kijk de uitnodiging om te bewegen naar beter ’.
Lian Tjon Soei Len, Anesthesioloog-Pijnspecialist-Leefstijl/IM-arts, Dijklander Ziekenhuis

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...