Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheid

Vuurvlammen bij feestelijke opening overkapping Krajicek Playground Poelenburg

Op 19 mei opende burgemeester Jan Hamming samen met wethouder Gerard Slegers de overkapping boven Krajicek Playground Poelenburg. Door een speciale donatie vanuit de Postcode Loterij is deze overkapping gerealiseerd. Het is de derde overkapte Krajicek Playground van Nederland.

Spectaculaire show van vuur

Burgemeester Jan Hamming opende met een druk op een speciale rode knop de overkapping, waarna een spectaculaire show van vuur het feestelijke moment markeerde.

“Fantastisch dat we deze overkapping kunnen toevoegen aan een wijk waar de kinderen het zo nodig hebben!” aldus de enthousiaste burgemeester. Op de feestelijke opening waren vooral veel tieners afgekomen.

Jeugd vaker bewegen op en rond Playground

Regiomanager Chris Kaper: “Door de overkapping kan de Playground het gehele jaar gebruikt worden, zowel bij regen en sneeuw als bij extreme warmte. We verwachten dat de jeugd uit de buurt hierdoor vaker zal gaan bewegen op en rond de Playground. We vinden het belangrijk om dit effect te meten en dat gaan we samen met het Mulier Instituut onderzoeken.”

“In Den Haag is al onderzocht wat de overkapping heeft gedaan voor de buurt. De bewoners waren heel positief dat er zo’n zichtbare, opvallende investering is gedaan. Dat verwacht ik ook in Poelenburg. Het is een mooie, duurzame overkapping.”

Ook andersoortige events

Ook kunnen er onder de overkapping andersoortige events georganiseerd worden, zoals marktjes voor de buurt. De ervaringen bij de overkapping in Rotterdam zijn erg positief op dit vlak.

Samenwerkende lokale organisaties

De komst van de overkapping stimuleert ook dat lokale organisaties elkaar weten te vinden. Het openingsfeest werd georganiseerd door de Krajicek Foundation samen met DOCK jongerenwerk, het sportbuurtwerk van Sportbedrijf Zaanstad, jeugdwerk van SK Coaching en de voetvalvereniging Rood Wit.

Krajicek Foundation: multifunctionele sportvelden

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen.

De Scholarshippers zijn rolmodellen in de wijk. Zo begeleiden zeer gemotiveerde jongeren uit de wijk zelf de activiteiten en werkt dit voor de hele buurt positief. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Zaanstad.

Professionele buurtsportcoaches

Chris Kaper van de Krajicek Foundation: “Op de Playground worden minimaal twee keer per week activiteiten verzorgd door professionele buurtsportcoaches. Belangrijke partner voor ons daarin is Sportbedrijf Zaanstad. Daarnaast zorgen we vanuit de Krajicek Foundation voor Scholarshippers die de activiteiten begeleiden. “

“Ook op deze Playground streven we naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Voor ons is sport het instrument daartoe”, vertelt Kaper.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...