Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nieuws

Zesde Krajicek Playground in Tilburg geopend

Op woensdag 11 mei is aan de Kruizemuntweg de zesde Krajicek Playground in Tilburg geopend. Wethouder Cultuur en Jeugd, Marcelle Hendrickx heeft de Playground Kruizemuntweg niet alleen geopend met de onthulling van het naambord, ook liet zij zichzelf – op blote voeten- van haar sportieve kant zien.

Drie Tilburgse fondsen

Ook deze zesde Playground in Tilburg is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Tilburg, Sportbedrijf Tilburg, R-Newt jongerenwerk en de Krajicek Foundation. Daarnaast heeft specifiek deze Playground financiële ondersteuning gekregen vanuit 3 Tilburgse fondsen: de Stichting Bergmansfonds, het Jopiefonds en Stichting ViVant. Zij steunen de Krajicek Scholarshippers in het studiejaar 2022-2023, zodat deze Tilburgse jongeren een studiebeurs krijgen, in ruil voor activiteiten op deze Playground.

Krajicek Playgrounds & Scholarshippers

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen.

De Scholarshippers zijn rolmodellen in de wijk. Zo begeleiden zeer gemotiveerde jongeren uit de wijk zelf de activiteiten, dit werkt positief voor de hele buurt. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Tilburg.

Samenwerking met Sportbedrijf Tilburg

Regiomanager Hasan Abaka van de Krajicek Foundation: “Op de Playground zullen minimaal twee keer per week activiteiten worden verzorgd door professionele buurtsportcoaches. Belangrijke partner voor ons daarin is Sportbedrijf Tilburg. Daarnaast zorgen we vanuit de Krajicek Foundation voor Scholarshippers die de activiteiten begeleiden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat dit een levendige plek is én blijft.”

“Ook op deze nieuwe Playground streven we naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Voor ons is sport het instrument daartoe”, vertelt Abaka.

Krajicek Foundation in Tilburg

Momenteel zijn er diverse Scholarshippers vanuit de Krajicek Foundation actief in Tilburg. Zij zorgen er samen met de partners voor dat vele kinderen wekelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen, wat helpt om de beste versie van zichzelf te kunnen worden. Met de opening van deze Playground liggen er zes Krajicek Playgrounds verspreid door Tilburg.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Nieuws

Vanaf welke leeftijd kun je met je kind bij de orthodontist terecht voor een beugel? Er is geen eensluidend antwoord te geven op die...

Jongeren

Nederlandse scholieren zijn kritische nieuwsconsumenten. Ze storen zich aan de overdaad aan dezelfde nieuwsonderwerpen, zoals Oekraïne en corona. Ze kunnen zich uitgeput voelen door...